fredag 5. mars 2010

Debut klasse 3 til helga (?!) - virker så lenge til...

Tok ei treningsøkt på Kopperud skole mens Kenneth var på svømmetrening forrige torsdag. Det går jo fort til klasse 3 debuten på lørdag, og Sari stakkar har nesten utelukkende treningsøkter hjemme på gårdsplassen siste 8 måneder... Ikke rare generaliseringa det... - og i tillegg skal vi inn og konkurrere i hall...

Har ikke trent på uteområdet på Kopperud skole siden høsteni forkant av klasse 1 debuten, så det kan betraktes som nytt sted egentlig. Vi tok ikke hele klasse 3 programmet, men de øvelsene vi tok satt som et skudd! Hun har ALDRI hatt bedre bevegelser på avstandskommanderinga!! Den satt til 10! (Effektive bevegelser, men helt uten forflytning frem-/bakover. Ved første forsøk lå ballen og ventet på henne et par meter bak der hun lå. Ved andre forsøk hadde jeg den i lomma, men det kan nok tenkes hun trodde den lå bak da også. )

Fri ved foten var bra, fine vendinger, men mangler litt på å ha en 100% presis avslutning på to skritt bakover. Går ofte litt uryddig noen få meter til hun kommer på at det faktisk er "Fri ved fot" vi holder på med... Så den påminnelsen får vi ta som forflytning inn i ringen før vi begynner :-)

Fremadsendinga var også veldig bra! Hun prøver ofte å stoppe ved en kjegle på første forsøk, men går som regel inn i midten ved første dirigering. I dag hadde jeg også et par kjegler ekstra til "forstyrrelse", - hun stoppet ved en av dem på første forsøk, men gikk rett i ruta med en kommando.

Innkalling med stå og dekk: dekkmomentet har alltid vært bra og ståmomentet er ok (men det ble veldig mye bedre med ballen lagt ut bak henne føre kommandoen, men det senker farta noe, og det kan jeg ikke ha noe av...!)

Metallapporten ble droppet, - med 8 - 9 kuldegrader tenkte jeg det var best ikke å risikere at tunga skulle bli sittende fast i stålet... Jeg frykter hun ikke tar den under konkurransen, men lever i håpet... Hun liker den ikke, men har hentet den de gangene jeg har prøvd i det siste.

Hadde ikke hinder til treapporteringa heller, men den skal nok gå bra...

Neseprøva jobbet vi med på stuegulvet før vi dro. Har prøvd "ørten" varianter for at det skal gå opp et lys, men hos Sari sitter dette veldig langt inne! Kanskje fordi jeg har jobbet så mye med henting og bytte-lek av gjenstander - gjerne mange om gangen. Så hun henter den første og beste og er blid som ei sol... :-S Vurderer å droppe hele øvelsen - vet ikke hvor ødeleggende det er å la henne få lov til å hente feil... Antakelig utgjør det ikke den store forskjellen for framtida...

Sitt under marsj er helt ok.

Slik var statusen i forrige uke (da hun var på slutten av løpetida), og kort oppsummert var jeg veldig fornøyd med tempoet på denne treninga. Har latt Sari ha litt treningstørke under løpetida, i håp om at hun ikke blir for slapp og trøtt til å jobbe, og så langt ser det ut til å virke ganske bra. Valget sto igrunnen litt mellom å la henne slappe av og ikke få trent inn resten, OG å trene daglig og risikere at hun gikk lei av hele greia... Fant ut at det var mer ønskelig å ha en glad hund i ringen enn en som utstråler at den ikke vil være der i det hele tatt, så da får det bare mangle litt her og der. Førstepremien får vi uansett ikke så lenge det blir 0 på neseprøva. Har prøvd å få det til å gå opp et lys siste uka, men neida... not yet!

Klar eller ikke - turen går til Tønsberg for debuten i klasse 3 førstkommende lørdag - og jeg gleder meg uansett! Det er veldig mange påmeldt - 20 i klasse 3 - og forholdene ligger på alle måter til rette for en topp konkurransehelg, så det er litt synd at vi ikke er helt i mål med treninga, men denne gangen jakter vi dermed bare på "den gode følelsen" i ringen. Det er jo bare den 7. starten Sari har i noen lydighetskonkurranse ever, så det er helt greit :-) Ikkeno' å stresse med. Men neste gang skal vi være klare... ;)

3 kommentarer:

Isabella Grandalen sa...

Hei! Så artig at dere skal debutere i klasse 3! :) Men du vet at klasse 3 går på SØNDAG....?
**KLEM**

Linda-beth sa...

He-he - ja, vet at kl 3 går på søndag :) Litt klønete formulert - men jeg skal ned på lørdag også så jeg får sett Saris mamma debutere i klasse 2. Så kombineres turen med overnatting hos noen kjente i Larvik. (...husmorferie...?) ;)

Men da ses vi :) God tur nedover og kjør forsiktig! (Du skal kjøre tur/retur på søndagen eller?)

Isabella Grandalen sa...

Det blir tur-retur på meg på søndag, ja. Men liker å kjøre bil, så det går fint :) Så artig at det begynner å bli flere og flere sheltier i Lp :)