tirsdag 29. september 2009

Privattimer hos Anne Lise Ytreberg

Jeg og Anne Line, Sari og Pia har vært hos Anne Lise Ytreberg og kurset oss. Torsdag 24. september sto bagen med treningsutstyr ferdig pakket, og samtidig med at ungene ruslet avgårde til skolen om morgenen dro vi avgårde til Oslo og Ekebergsletta hvor vi hadde godt og vel fire timer under Anne Lises kyndige veiledning. Vi har jo kommet et stykke på vei med de fleste øvelsene i klasse 3/Elite, men det mangler noe på de fleste også, så en del (små-)detaljer ble kanskje hovedtema for dagen. Vi jobbet praktisk med bl.a. med: Fri v/fot (her har jeg litt "fikling" å bli kvitt...) avstandskommandering (tydeligere signaler som ikke har en lik start - det tar for lang tid før det går klart frem hvilken forflytning som kommer), og metallapportering. Anne Line og Pia jobbet med å få vekk lyd, (Pia kan være litt "skravlete") ;), fart og anti-tygging på treapporten. I tillegg ble det en gjennomgang av masse annet som bare ble pratet rundt.

Annet vi må huske på:
  • Gi tydelige signaler, plassere beina så det blir god flyt. (Det skal se pent ut) Gjøre de samme tingene hver gang!
  • Være obs på kroppsspråket
  • Snakke mindre (bygge opp forventning til stillheten)
  • Holde fokus på hunden mellom øvelsene
  • Forutsigbart belønningssystem, mye belønning
  • Apport -->  rett i kamplek
  • Holde på intensiteten!
Vi var så fornøyd med denne dagen, og tenker nok det blir flere turer til Ekebergsletta for å trene ;) (Neste gang blir det da med en Sari uten løpetid :) Selv om hun jobber og syns det er morsomt var hun nok bittelitt slapp og sliten denne gangen.)
På turen hjem var vi innom Ikea :) (Syns det var mye bedre utnyttelse av tida enn å tilbringe ettermiddagen i kø for å komme ut av byen...) :-D

Ingen kommentarer: