søndag 7. september 2008

Litt om LP-trening, Hundens dag og Gjøvik Marken

Fredag var vi på vår første organiserte lydighetstrening på mange år, (nøyaktig hvor mange burde jeg sikkert holde for meg selv, men det er ganske lenge ja...) Jeg har i hvert fall ikke konkurrert siden 1998... Men det var en veldig hyggelig opplevelse. Vi var 6 ekvipasjer tilstede (på sletta ved Steinerskolen), og da jeg kom var ringbånd allerede oppe. Vi trente tannvisning og felles dekk først. Annie var "dommer" og ved første tannvisning reiste Sari seg, mens andre forsøk gikk bra. Så var det felles dekk, faktisk Saris første fellesdekk sammen med så mange andre. Det gikk veldig fint, ingen antydning til å reise seg. (Jeg gikk veldig mye frem og tilbake og serverte masse godbiter underveis.) Etterpå hadde jeg og Annie en gjennomkjøring av resten av klasse 1 programmet. Syns det gikk fint, litt ute og virret enkelte steder under lineføringa, men med tanke på alder og erfaring (urutinert, pubertet, nytt treningssted og nye treningskompiser...) syns jeg det var bra. Fri ved fot gikk mye bedre og resten av øvelsene var også helt ok. - Ikke "outstanding", men helt ok... Vi får finpusse litt fortsatt.

Sari bærer litt preg av å være i en "små-hormonell" alder om dagen , og skulle jeg være uoppmerksom et øyeblikk, kan hun finne på å stikke avgårde og sjefe litt... F.eks. en rulleskiløper som fór forbi fikk beskjed om hvor skapet skulle stå her om dagen... ;-) Sari løp etter i full fart, så fyren valgte å stoppe midt i en oppoverbakke, veldig hyggelig gjort forresten, for da kom Sari tilbake med en gang. Ikke så morsomt å løpe etter da. Ellers tror jeg helst det var klikkingen og suselyden av rulleskiene som trigget henne. Hun har ofte gått løs på tur når vi har møtt joggere, og har aldri vist noe særlig interesse for dem. Så det er lett å stole litt for mye på henne, særlig i denne alderen da ting ofte både endrer og utvikler seg. Så da er det mors oppgave å sørge for at det aldri gjentar seg selvfølgelig...! Jeg må være mye mer våken når hun er løs, så dette ikke får utviklet seg videre. Men stort sett er Sari snill og grei!! Hun har forresten også fått gå fritt rundt ei stund da hun var alene hjemme. Ikke noe ble ødelagt eller tygget på, og det var veldig bra! (Jeg visste jeg kunne stole på Sari!! ;-))

Lørdag var det Hundens dag i Gjøvik, og vi deltok i Hundeparade gjennom gågata, en parade som endte opp nede i jernbaneparken i Gjøvik. Der var det et lite arrangement, bl.a. kunne de som hadde trent inn noen triks på hundene sine komme opp på scena og vise frem for de andre. Etter noen oppfordringer meldte Lisa på seg og Sari, og de gjorde en hederlig innsats med "give me five" og "opp og stå" (dvs. stå på to ben). Ikke helt enkelt for Lisa, som uerfaren hundefører på bare 9 år, og med så mange folk og dyr som står og ser på og i Saris øyne, bare halvgode godbiter. Men de greide begge øvelsene helt greit, selv om Sari kan øvelsene langt bedre enn hun fikk vist. I Kari-Annes blogg ligger det mange bilder fra dette arrangementet, deriblant av Lisa på scena med Sari. Ta en titt da vel ;-)

Søndag møtte vi Annie og Bobben på Øverby for å trene litt til Marken igjen. Fikk en halvtimes trening alene med Sari før Annie kom. Trente på Fri ved fot (gikk veldig fint), innkalling (også bra!), stå under marsj (den første var helt super, den andre med litt lavere intensitet. - Tror jeg må begynne å trene dette i bare ett forsøk hver gang...!) også trente vi på hopp over hinder. Sari er veldig ivrig på å få hoppe, og har en økende tendens til å bevege seg litt for raskt frem mot hoppet, noe som resulterte i både høyre-, venstre- og helomvendinger rett føre hoppet. Og Sari skjønte fort at hvis hun skal få lov til å hoppe må hun holde sida mi helt til hun hører kommandoen "hopp". Etter hoppet er hun imidlertid veldig flink til å søke seg inn igjen på plass! Flink jente det!! ;-)

Så fikk Sari til slutt både trent og lekt sammen med Bobben. Sari legger veldig lite skjul på hvor godt hun liker ham ;-) Hun syns han er en rasende kjekk Aussie altså...! Sjarmerende og veldig flott å se på... - og snill! OK, - litt braskete kanskje, men det gjør det jo bare mer spennende! :-D

Bobben hadde feiret 1 års dagen sin tidligere denne dagen!
Gratulerer med dagen Bobben!!! :-)

2 kommentarer:

Kari-Anne Undlien sa...

Nå er du virkeleig blitt en habil blogger Linda! Morro at du oppdaterer jevnlig :o)

Syns jammen Sari og Lisa var kjempeflinke på lørdag! :o)

Linda-beth sa...

Ja, Lisa gjorde det veldig bra syns jeg! Bare det å gå opp dit og prøve er en liten seier i seg selv.) Sari kan jo egentlig gå på to bein mye lenger enn hun fikk vist der, men oppå en høy scene med så mye folk rundt er det lett å bli litt småstresset for både folk og dyr - særlig når man er 9 år og har med en valp på 7,5 mnd. Ungene må jo også få lov til å "vokse" og ta nye og større utfordringer sakte, men sikkert.