søndag 12. juni 2011

Dagens trening, 12. juni

Dagens trening har bestått av en 5 kilometers joggetur (meg og hundene) sammen med Kenneth på sykkel. Gikk veldig fint, Sari blir litt gira når Kenneth kommer litt langt foran, men for det meste går turen strålende, begge hundene holder lina stram foran meg, men holder seg i lett trav og drar ikke.

Så hadde vi et par timers pause og litt middag før jeg og Sari tok ei økt på gårdsplassen:
1.
Forsøk på en ny strategi for innkalling med stå og dekk. (Dekk-momentet er bra og trenger ikke gjøres noe med, men stå-momentet må forbedres.) Prøvde med musematter, men syns ikke det virker noe smart... Forkaster det foreløpig. Går heller for å lære inn rygging og prøver etter hvert å flette den inn i stå-momentet.

2.
Metallapport over hinder... Denne har ikke vært veldig bra i det siste, men hun gjennomfører.... - såvidt...! På konkurransen i går plukket hun opp etter noe nøling, men det var veldig "farlig" å hoppe over hinderet, så hun slo borti når hun hoppet over. Hjemme derimot er farten høyere, apporten er hverken giftig eller farlig, hun hopper med god klaring og går rundt og inn på plass, men kunne ha satt seg tettere inntil meg. Alt unntatt avslutninga er ok. Tenker at det er treningsperioden med pølsebitene som sitter igjen i hodet hennes, og det bør jeg nok ta med meg videre til andre steder, både på denne og andre øvelser...! Hvis jeg hadde fått denne attituden her gjennom en helt konkurranse.... mmm - førnøyd!! Det må være et mål ja! ;D (Dessuten fikk hun ingen "bli"-kommando i dag, visste ikke at det ikke var lov å si heller, før på konkurransen i går...)

3.
Neseprøve. Trenger større sikkerhet på hvilke pinne som skal plukkes, særlig nå som det både blir berørte pinner OG kun 5 sekunders berøring av pinnen av meg. Tok en "skru-på-nesa"-økt og gjemte en pinne først i grus og deretter i høyt gress, flere gjentakelser (8-10). Hun finner pinnen uansett og kommer fint inn med den. Må være obs på at hun ikke utvikler noen tygging, et kast med pinnen sammen med ros kan det fort være gjort... "Et tygg og du er hekta"... ! ;)

Etter LP-treninga er Sari fortsatt i full vigør rundt i hagen - leker og tuller med Taima. Må bare prøve å få til tur føre konkurranser altså, snuppa må ikke spare på kreftene, da går hun i dvale og kvikner ikke til før konkurransen er over...

På Hønefoss den 21. blir det første "ordentlige" forsøket hvor vi får karakterer det er hoe "hold" i. Forventer ingenting, men hadde vært gøy å oppnå premiering. (Må vel over 192 poeng for å få 3. premie...) Merket, dvs. bestått i alle øvelser, er neppe realistisk på det stadiet vi er nå. 

1 kommentar:

Isabella Grandalen sa...

Lykke til på Hønefoss - Go get them! :-)