torsdag 29. oktober 2009

Michael Jackson - This is it!

Har vært på kino i kveld og sett verdenspremieren av konsertfilmen "This is it" sammen med Lisa og venninnen Monika og hennes mamma. Hyggelig selskap, og vi fikk se en flott film som det virkelig gikk an å kose seg med; innholdet svarte til forventningene, og inneholdt absolutt de elementer som gjør at jeg alltid har vært MJ-fan: den berømmelige totalpakken! Fin musikk og dans – ikke bare fremført av MJ selv forresten, men også av et vell av dyktige sangere, musikere og dansere han hadde med seg, og teknikere for lyd, lys og sceneeffekter etc. Tenk å være flink til alt! Så mye bra musikk, sånn en rytme i dansefoten, spennende historier rundt musikkvideoene, full kontroll på regi og alle utøvernes bevegelser... Joda, han hadde nok et utvalg gode hjelpere, men jeg har nok inntrykk av at MJ hadde en finger med i det meste. Det var han som var sjefen – ingen tvil om det – the king of pop! Og det var nok ingen hvem-som-helst, være seg danser eller sanger, som ble plukket ut på audition hos Michael Jackson...! Antakelig ganske "gromt" å kunne notere på CV'en...
Jeg blir imponert over den presisjon og perfeksjonisme som utøves, selv om en del av sangklippene viser MJ som sparer stemmen til "the real thing" - konsertene - og dermed ikke sangmessig fremfører 100% i forhold til hva han ville ha gjort på konsertene. Men filmen får tydelig frem hvilken total-kunnskap denne mannen satt på, både overfor musikken sin og den regi han ønsket på fremførelsene. Jeg fikk utrolig stor respekt for MJ for måten han snakket til de andre utøverne - med slik ydmykhet - ba nesten om unnskyldning for å gjøre endringer eller forbedringer, ytterst forsiktig for at ingen skulle bli støtt eller tråkket på tærne. Men han ga ikke opp før alt satt som det skulle - om det så måtte mange forsøk til!

Så trist... at han ikke fikk lenger tid.... Vi fikk mye, fantastisk mye bra har kommet fra Michael Jackson, og selv om ingen kan si hva som ville ha kommet fra ham i fortsettelsen har jeg følelsen av at vi har gått glipp av mye... Trist, veldig trist...!

2 kommentarer:

Isabella Grandalen sa...

Men hvor har det blitt av dere da...? Savner dere på på bloggen og på treningene :)

Linda sa...

Hmm... Det kan nok synes som vi har gått i hi for vinteren, men det er kun midlertidig! ;) Har hatt det litt basete ei stund med masser av gjøremål, og da er det bloggen som først blir nedprioritert, men vi kommer snart tilbake! :)
Si ifra hvis du har tenkt deg til Gjøvik og trene med det første da :) (men til helga blir det Dogs4all!) :)